ANT+ via Garmins USB-nøgle på Android-telefoner

Mange Android-telefonmodeller har mistet den indbyggede understøttelse af ANT+ efter opdatering til Android 11. Ved at bruge en USB-adapter til ANT+ fra Garmin og et USB On-The-Go-kabel er det muligt at tilslutte en Android-telefon uden indbygget understøttelse af ANT+ direkte til et Garmin-håndsæt, forudsat at telefonen understøtter USB On-The-Go, og at de nødvendige tjenester er installeret på telefonen (ANT Radio Service, ANT USB Service).

Instruktionerne nedenfor er testet med Samsung S20 FE (Android 11), Samsung S21 5G (Android 11), Huawei Honor View 20 (Android 10) samt OnePlus 7T Pro (Android 11). Vi kan ikke give nogen garantier for, at disse instruktioner vil fungere for alle, og vi kan heller ikke tilbyde support til den hardware eller software, der kræves, da dette er helt uden for WeHunts kontrol.

1. Installer appen "ANTtester" fra Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quantrity.anttester

2. Åbn ANTtester, og kontrollér, at der er et grønt flueben ved teksten "ANT-kompatibel" øverst, og at der står "Ja" ved "USB On-The-Go support". Hvis der står "Nej", kan du ikke bruge ANT+ via Garmins USB-nøgle på din telefon.

3. Hvis der står "Nej" på linjen "ANT USB Service installeret", skal du trykke på downloadikonet til højre og installere ANT USB Service"" fra Google Play. Gå derefter tilbage til ANTtester.

4. Hvis der står "Ikke tilgængelig" på linjen "ANT Radio Service", skal du trykke på downloadikonet yderst til højre på samme linje og installere ""ANT Radio Service"" fra Google Play. Gå derefter tilbage til ANTtester.

5. Der skal nu stå "Ja" på linjen "ANT USB Service installeret" samt versionsnummer med grønt på linjerne "ANT Radio Service" og "ANT USB Service". Hvis der ikke gør det, fungerer Garmins USB-nøgle til ANT+ ikke på din telefon.

6. Køb en ANT+ USB-nøgle fra Garmin her: https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/p/10997/pn/010-01058-00

7. Køb et USB On-The-Go-kabel til din telefon. Det skal have USB-A i den ene ende og det rigtige USB-stik for tilslutning til din telefon i den anden ende. Et USB On-The-Go-kabel til Android-telefoner med USB-C-stik kan købes her: https://www.dustin.se/product/5011062928/deltaco-usb-c-31-to-usb-a-adapter-otg-10-cm---space-grey-24-stifts-usb-c-hane-9-stifts-usb-typ-a-hona

8. Start ANTtester igen.

9. Tilslut ANT+ USB-nøglen til USB On-The-Go-kablet.

10. Tilslut USB On-The-Go-kablet til din Android-telefon.

11. Din telefon skal nu genkende USB-nøglen og spørge, om du vil åbne ANT USB Service. Markér "Åbn altid", og tryk på OK.

12. En ny overskrift "USB-enheder" skal nu vises i ANTtester med oplysninger om ANT+ USB-nøglen, som er tilsluttet.

13. Til sidst skal du følge instruktionerne her for at oprette forbindelse fra Garmin-håndsættet til WeHunt via ANT+ USB-nøglen:

https://wehunt.freshdesk.com/sv-SE/support/solutions/articles/44001940118-hur-visar-jag-min-garminpejl-utan-en-garminklocka-