WeHunt GPS trenger to ting for å fungere: Kontakt med GPS-satellitter og tilkobling til GSM-nettet. Enheten er beregnet på bruk i skog og mark og skal festes slik at den har en fri sikt til himmelen. For eksempel er det problemer med å få GPS-signal innendørs og blant høye hus. GPS-en kan ikke sende sine posisjoner til appen hvis GSM-dekningen er for dårlig.

Vi anbefaler at enheten alltid er innstilt i jaktintervall når den brukes - WeHunt GPS har en innebygd bevegelsessensor og går selv i hvilemodus for å spare batteriet når den er i ro. Hvis du vil aktivere enheten, trenger du bare å riste den litt. Når enheten er i jaktstilling, får du automatisk en push-melding hvis den har svakt GPS- eller GSM-signal, eller begynner å få lavt batterinivå.

Enheten har to LED-lamper: en blå og en grønn. Den blå lampen skal blinke hvert tredje sekund. Den grønne lampen skal blinke to ganger hvert tredje sekund. Hvis den blå lampen blinker langsomt, vil GPS-en søke etter GPS-signaler, hvis den grønne lampen blinker langsomt, søker enheten etter GSM-signaler.

WeHunt GPS sender over GPRS/GSM (2G), altså ikke 3G eller 4G. Selv om mobiltelefonen din viser godt 3G- eller 4G-mottak, er det ingen garanti for at GSM-dekningen er god. WeHunt GPS er utstyrt med et SIM-kort som velger det GSM-nettet med best signalstyrke i området uavhengig av operatør.

Du kan se hvilken GPS- og GSM-dekning din WeHunt GPS har hatt de siste 72 timene på my.wehuntapp.com/gps.