ANT+ via Garmins USB-pinne på Android-telefoner

Mange Android-telefoner har ikke lenger innebygd støtte for ANT+ etter oppdateringen til Android 11. Med et USB-adapter for ANT+ fra Garmin samt en USB On-The-Go-kabel kan man koble en Android-telefon uten innebygd støtte for ANT+, til en Garmin-håndenhet, forutsatt at telefonen støtter USB On-The-Go samt at nødvendige tjenester er installert på telefonen (ANT Radio Service, ANT USB Service).

Disse instruksjonene er testet med Samsung S20 FE (Android 11), Samsung S21 5G (Android 11), Huawei Honor View 20 (Android 10) samt OnePlus 7T Pro (Android 11). Vi kan ikke garantere at disse instruksjonene fungerer for alle, og vi kan heller ikke tilby kundestøtte for maskinvaren eller programvaren som kreves, siden det ligger utenfor WeHunts kontroll.

1. Installer appen «ANTtester» fra Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quantrity.anttester

2. Åpne ANTtester, og kontroller at det er et grønt merke ved teksten 'ANT kapabel' øverst, samt at det står 'Ja' ved 'USB On-The-Go support'. Hvis det står 'Nei', vil du ikke kunne bruke ANT+ via Garmins USB-pinne på telefonen.

3. Hvis det står 'Nei' på linjen 'ANT USB Service installert', trykker du på nedlastingsikonet til høyre og installerer 'ANT USB Service' fra Google Play. Deretter går du tilbake til ANTtester.

4. Hvis det står 'Ikke tilgjengelig' på linjen 'ANT Radio Service', trykker du på nedlastingsikonet ytterst til høyre på samme linje og installerer 'ANT Radio Service' fra Google Play. Deretter går du tilbake til ANTtester.

5. Nå skal det stå 'Ja' på linjen 'ANT USB Service installert', og versjonsnummeret skal vises i grønt på linjene 'ANT Radio Service' og 'ANT USB Service'. Hvis det ikke gjør det, vil ikke Garmins USB-pinne for ANT+ fungere på telefonen din.

6. Kjøp en ANT+ USB-pinne fra Garmin her: https://www.garmin.com/nb-NO/p/10997/pn/010-01058-00

7. Kjøp en USB On-The-Go-kabel til telefonen din. Den må ha USB-A i den ene enden og rett USB-kontakt for tilkobling til telefonen i den andre enden. Du kan kjøpe en USB On-The-Go-kabel for Android-telefoner med USB-C-kontakt her: https://www.dustin.no/product/5011062928/usb-c-31-to-usb-a-adapter-otg-10-cm---space-grey

8. Start ANTtester igjen.

9. Koble ANT+ USB-pinnen til USB On-The-Go-kabelen.

10. Koble USB On-The-Go-kabelen til Android-telefonen din.

11. Nå skal telefonen registrere USB-pinnen og spørre om du vil åpne ANT USB Service. Velg 'Åpne alltid', og trykk deretter på OK.

12. Nå skal en ny linje med «USB-enheter» vises i ANTtester, med informasjon om ANT+ USB-pinnen som er koblet til

13. Til slutt må du følge instruksjonene her for å koble Garmin-håndenheten til WeHunt via ANT+ USB-pinnen:

https://wehunt.freshdesk.com/nb-NO/support/solutions/articles/44001940118-hvordan-viser-jeg-min-garmin-peiling-uten-en-garmin-klokke-