WeHunt GPS behöver två saker för att fungera: Kontakt med GPS-satelliter och anslutning till GSM-nätet. Enheten är avsedd att användas i skog och mark och ska fästas så att den har fri sikt mot himlen. Den har till exempel svårt att få GPS-signal inomhus och bland höga hus. Den kan inte skicka sina positioner till appen om GSM-täckningen är för dålig.

Vi rekommenderar att enheten alltid är inställd på jaktläge när den används - WeHunt GPS har en inbyggd rörelsesensor och går själv ned i viloläge för att spara batteri när den ligger stilla. Om du vill aktivera enheten behöver du bara skaka den litegrann.

När enheten är i jaktläge så får du automatiskt ett push-meddelande om enheten har svag GPS- eller GSM-signal, eller börjar få låg batterinivå.

Enheten har två LED-lampor: en blå och en grön.

Den blå lampan ska blinka till var tredje sekund. Den gröna lampan ska blinka två gånger var tredje sekund. Om den blå lampan blinkar sakta så söker GPSen efter GPS-signal, om den gröna lampan blinkar sakta så söker enheten efter GSM-signal.

WeHunt GPS sänder över GPRS/GSM (2G), alltså inte 3G eller 4G. Att din mobiltelefon visar bra 3G- eller 4G-mottagning är ingen garanti för att GSM-täckningen är god. WeHunt GPS är utrustad med ett SIM-kort som väljer det GSM-nät med bäst signalstyrka i området oberoende av operatör.

Vi rekommenderar att du undersöker GSM-täckningen i det område där du avser använda din WeHunt GPS innan du köper enheten. Du hittar täckningskartor för några av de största mobiloperatörerna här:

Telenor: http://www.telenor.se/kundservice/drift-och-tackning/tackning/tackningskarta/

Tele2: http://www.tele2.se/tackningskarta/

Telia: https://www.telia.se/privat/support/tackningskartor

Du kan se vilken GPS- och GSM-täckning din WeHunt GPS har haft de senaste 72 timmarna på my.wehuntapp.com/gps.