Många Android-telefonmodeller har förlorat det inbyggda stödet för ANT+ efter uppdateringar till Android 11. Genom att använda en USB-adapter för ANT+ från Garmin samt en USB On-The-Go-kabel så är det möjligt att ansluta en Android-telefon utan inbyggt stöd för ANT+ direkt till en Garmin-handenhet, förutsatt att telefonen har stöd för USB On-The-Go samt att nödvändiga tjänster har installerats på telefonen (ANT Radio Service, ANT USB Service).

Instruktionerna nedan har testats med Samsung S20 FE (Android 11), Samsung S21 5G (Android 11),  Huawei Honor View 20 (Android 10), samt OnePlus 7T Pro (Android 11). Vi kan inte ge några garantier för att dessa instruktioner kommer fungera för alla, ej heller kan vi erbjuda support för den hårdvara eller mjukvara som krävs då detta ligger helt utanför WeHunts kontroll.

1. Installera appen ”ANTtester” från Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quantrity.anttester

2. Öppna ANTtester och kontrollera att det är en grön bock vid texten ”ANT kapabel” högst upp, samt att det står ”Ja” vid ”USB On-The-Go support”. Om det står ”Nej” så kommer du inte kunna använda ANT+ via Garmins USB-sticka på din telefon.

3. Om det står ”Nej” på raden ”ANT USB Service installerad”, tryck på nedladdningsikonen till höger och installera ANT USB Service” från Google Play. Gå därefter tillbaks till ANTtester.

4. Om det står ”Ej tillgänglig” på raden ”ANT Radio Service”, tryck på nedladdningsikonen längst till höger på samma rad och installera ”ANT Radio Service” från Google Play. Gå därefter tillbaks till ANTtester.

5. Det ska nu stå ”Ja” på raden ”ANT USB Service installerad” samt versionsnummer i grönt på raderna ”ANT Radio Service” och ”ANT USB Service”. Om det inte gör det, så kommer Garmins USB-sticka för ANT+ inte fungera på din telefon.

6. Köp en ANT+ USB-sticka från Garmin här: https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/p/10997/pn/010-01058-00

7. Köp en USB On-The-Go-kabel till din telefon. Den ska ha USB-A i ena änden och rätt USB-kontakt för anslutning till din telefon i andra änden. En USB On-The-Go-kabel för Android-telefoner med USB-C-kontakter finns att köpa här: https://www.dustin.se/product/5011062928/deltaco-usb-c-31-to-usb-a-adapter-otg-10-cm---space-grey-24-stifts-usb-c-hane-9-stifts-usb-typ-a-hona

8. Starta ANTtester igen.

9. Anslut ANT+ USB-stickan till USB On-The-Go-kabeln.

10. Anslut USB On-The-Go-kabeln till din Androidtelefon.

11. Din telefon ska nu känna av USB-stickan och fråga om du vill öppna ANT USB Service. Kryssa i ”Öppna alltid” och tryck OK.

12. En ny rubrik ”USB Enheter” ska nu visas i ANTtester, med information om ANT+ USB-stickan som anslutits:

13. Följ slutligen instruktionerna här för att ansluta till Garmin-handenhet till WeHunt via ANT+ USB-stickan:
    https://wehunt.freshdesk.com/sv-SE/support/solutions/articles/44001940118-hur-visar-jag-min-garminpejl-utan-en-garminklocka-