Varför skickar inte min WeHunt GPS II sin position?

WeHunt GPS II behöver två saker för att fungera: Kontakt med GPS-satelliter och anslutning till GSM-nätet. Enheten är avsedd att användas i skog och mark och ska fästas så att den har fri sikt mot himlen. Den har till exempel svårt att få GPS-signal inomhus och bland höga hus. Den kan inte skicka sina positioner till appen om GSM-täckningen är för dålig.

Vi rekommenderar att enheten alltid är inställd på jaktläge när den används - WeHunt GPS har en inbyggd rörelsesensor och går själv ned i viloläge för att spara batteri när den ligger stilla. Och vaknar sen igen när den kommer i rörelse. Men ska den inte användas under en längre tid är det bättre att stänga av den.

När enheten är i jaktläge så får du automatiskt ett push-meddelande om enheten har svag GPS- eller GSM-signal, eller börjar få låg batterinivå.

WeHunt GPS II sänder över GPRS/GSM (2G), alltså inte 3G eller 4G. Att din mobiltelefon visar bra 3G- eller 4G-mottagning är ingen garanti för att GSM-täckningen är god. WeHunt GPS II är utrustad med ett SIM-kort som väljer det GSM-nät med bäst signalstyrka i området oberoende av operatör.